mikaelaighana.blogg.se

Hejsan! Mitt namn är Mikaela och här ska jag skriva om allt som rör min resa till Ghana som sker den 31 december. Den här resan ska göras som ett projektarbetet, som görs nu i årskurs tre på gymnasiet. Min blogg kommer även bli en loggbok.

De har valt min bild!! Stolt

Kategori: Allmänt

http://www.volontarresor.se/projekt/afrika/ghana/ghana-tva-eller-tre-veckor-pa-barnhem

Att volontärresor använder sig av min bild som deras reklambild för projektet i Ghana gör mig så glad och stolt. Det är är en av mina absoluta favoritbilder från Ghana så har de valt just den, hur häftigt är inte det!?


20/3

Kategori: Allmänt

Nu är skrivandet igång och det går faktiskt ganska bra. Med hjälp av Cornelias PA vet jag vad jag ska ta upp på ett ungefär och vart i texten det ska hamna. Det som jag uppfattar som svårt är att jag inte skriver en text där jag ska ta fram massor med fakta. Utan jag ska presentera något jag upplevt. Jag känner redan nu att det är svårt att förmedla och sätta ord på allt som jag kände och upplevde där nere. Jag är glad att jag har alla bilder, för mig är det en extra dimension i att uttrycka sig. Bilder förmedlar känslor på ett annat sätt än vad ord gör. Det är nog så uttrycket "En bild säger mer än tusen ord" kommer ifrån.

16/3

Kategori: Allmänt

Igår var jag på möte med min handledare Anna för att disskutera om hur man ska gå tillväga när man skriver en rapport. Inte det lättaste faktiskt. När jag söker på internet finns det tusen olika varianter och det är svårt att solla bort det som inte är rätt. Jag har i alla fall kommit i gång med skrivandet och det känns bra. Mamma kommer och tittar förbi då och då så att jag inte tappar tråden helt. Jag tror att om jag väl kommer igång så kommer det rulla på av sig självt, det är innan dess som det är jobbigt. 

Jag har fått Cornelias PA från förra året och det tror jag verkligen jag kan ha nytta av. Hon gjorde en volontärresa till Indien för ett år sen så vi har gjort i stort sätt samma PA. Så då är det lättare att veta vart i rapporten man ska ta upp vad. T.ex vart man ska skriva om sina utgifter, allmän fakta om landet eller bara sina egna tankar om hur man har upplevt allt. Nu ska jag fortsätta kämpa, hejochhå!

Travel is the only thing you can buy that makes you richer

Kategori:




Inga fler inlägg från Ghana

Kategori: Allmänt

Tyvärr försvann tiden de sista dagarna och det var omöjlig att sitta vid datorn då jag ville spendera all min tid med barnen. Plus att jag var tvungen att städa och packa, vilket var en utmaning i sig. Det resulterade i att det inte finns fler blogginlägg att lägga upp här om min vistelse i Ghana. Men jag lovar, det finns bilder att lägga upp, så jag kommer lägga upp fler bilder och skriva lite vid varje bild så att ni förstår vad som sker.

Ikväll ska jag börja på min rapportskrivning som är slutarbetet av mitt Projektarbete. Herregud, det är en stor uppgift och nu är det exakt 4 veckor innan den ska in. Det är bara att bit ihop och börja skriva. Att jag har hundra andra grejer som måste fixas får jag strunta i. Nu är det planering och disciplin som gäller. Annars kommer det här aldrig blir klart i tid.Jo just det, jag gjorde min sista uppgift igår som jag låg efter med sen Ghana, så nu är jag GHANAPLUGGFRI. Det tackar och bockar jag för, nu gäller det bara att ta tag i livet och kötta igenom de kommande veckorna med ett högt huvud. Kommer förhoppningsvis vara värt det i slutändan.