mikaelaighana.blogg.se

Hejsan! Mitt namn är Mikaela och här ska jag skriva om allt som rör min resa till Ghana som sker den 31 december. Den här resan ska göras som ett projektarbetet, som görs nu i årskurs tre på gymnasiet. Min blogg kommer även bli en loggbok.

27/9 del ll

Kategori: Allmänt

Jag träffade även Eva i Tisdags kl halv tolv och vi beställde massor av artiklar som kan hjälpa mig att få ihop matrial Ghana och hur det är att vara volontärarbetare. Fick ett sms förut om att artiklarna har kommit så ska gå förbi biblioteket imorgon och hämta dem. Tror jag har mycket spännande läsning framför mig i helgen!

27/9

Kategori: Allmänt

Ja idag är det studiedag, och jag sitter faktiskt och pluggar. Tänkte fylla i visumet och klistra på mina passfoton jag tagit och skicka in det. Men jag hade några funderingar innan jag vågade klistra på fotona så jag ringde till Volontärresor. Jag vill att ALLT ska stämma innan jag skickar in det. Annars är chansen stor att jag inte kommer in i landet vilket skulle vara en katastrof.

Volontärresor hade som tur var inga telefonköer och de svarade direkt. Min funderingar var ju den att jag läste för några dagar sen att man ska flyga från Sverige på söndagen för att börja introduktionen på måndagen nere i Ghana. Men jag tittade i kalendern och på fin flygbiljett och såg att jag flyger ner på en måndag, vilket blir helt fel. När jag förklarade det här för tjejen i telefonen blev hon lite chockad och sa att de skulle ordna det här. Så nu få jag en ny flygbiljett och åker på söndagen den 30 December istället. Herregud vilken tur att jag ringde känner jag. Så slänger mina gamla visumhandlingar och sitter nu och fyller i ett nytt( tur att jag inte klistrade på fotona).

Jag har även fyllt i min applikation om hur jag vill bo och vad jag förväntar mig av min resa. Så den ska jag förhoppningsvis få iväg innan måndag. Den här resan börjar dra ihop sig mina vänner. Och det känns, jag sitter här med fjärilar i magen och skriver.

15/9 del II

Kategori: Allmänt

Idag fick jag boken Praktisk retorik skriven av Göran hägg, från min mamma. Den känns väldigt bra, med tanke på att jag troligtvis kommer redovisa mitt arbete i aulan. Ska sätta igång och läsa den för att få lite tips och tricks om hur jag lättast fångar en publiks intresse!
 
En bild på mina fina kusiner från lunchen idag♥
 

15/9

Kategori: Allmänt

11/9

Kategori:

Idag bokade jag tid med Eva på biblioteket. Halv tolv nästa tisdag ska jag möta henne för att göra artikelsök om Ghana och om volontärresor.

9 September

Kategori: Allmänt

Idag på rasten satt jag och skrev upp lite mål för mitt projektarbete. Sökte även på sidor om hur man lägger upp en projektplan men hittade inget bra. Får fortsätta letandet imorgon. När jag var i biblioteket skrev jag ut alla mail jag har fått från Volontärresor och från killen på Tranåsresebyrå som jag haft kontakt med angående min flygbiljett.

Skrev även ut visumet så nu ska det bara fyllas i och skickas in. Ska även fylla i min Ghanaapplikation angånde hur jag vill bo osv. Imorgon har jag schemalagd PA tid och då ska jag leta info på bloggar om Ghana.

Skeppohoj, ett skepp kommer lastat med...

Kategori: Allmänt

... mitt första blogginlägg i min nya blogg. Fyndigt och bra namn jag kom på tycker jag... Härmade Rebecka där kände jag, men vad gör det. Vi är ju tvillingar så det är okej att härma varandra! 

Nu Mikaela, ska du skriva om allt, verkligen ALLT som rör din resa till Ghana. Om den dag då du ska skaffa foton till visumet, vaccinationer, hemsidor som kan vara till hjälp, tankar och funderingar om resan osv. 

- Yes boss, uppfattat. 

Idag hade jag mitt första möte med min handledare Anna(hej Anna, jag vet att du kommer läsa min blogg framöver). Vi pratade om hur jag ska lägga upp mitt projektarbete och hur jag ska kunna nå mitt mål. Jag smyger inte om vilket betyg jag vill ha, det är såklart MVG. Så det är mycket arbete jag kommer att lägga ner här. Först och främst ska jag göra en projektplan. Ska försöka söka på projektplaner på Internet och se vad jag får upp. Mamma ska även skriva en magisterexamen nu i år så hon ska också skriva en projektplan så ska fråga henne om råd.

Jag ska även komma på frågor som rör min resa och sedan ska jag gå och prata med Eva på biblioteket. Hon ska hjälpa mig att få svar på mina frågor och jag har hört att hon ska ha ett väldigt bra kontaktnät här i Västervik så det är positivt! 

Imorgon(fredag 7/9) ska jag ner till Waltersfoto och ta kort som jag kan skicka med när jag söker mitt visum till Ghana. 

 Igår ringde en sjuksköterska från Esplanaden och vi pratade om vaccin jag borde ta innan jag reser. Vi kom överens om att hon skulle ringa upp igen om två veckor och då ska jag ha bestämt mig vilka vaccin jag vill ta. Dessa gav hon som förslag att jag skulle ta:

  • Hepatit A & B (Twinrix ca 380 kr per dos)
  • Gula febern (måste ta, annars kommer jag inte in i Ghana 280 kr)
  • Tyfoid (Mot tarmsjukdom, 180 kr)
  • Kolera ( mot kolera, kan vara bra att ta, så att magen tål de nya bakterierna som antagligen finns i vatten och mat. 2 doser 370 kr)
  • Malaria (Ta med myggnät och myggstift, finns även lite olika malariaprofelax, ska ta en närmare titt på vilket som rekommenderas mest. Vill inte bli lurad att köpa något dåligt, men heller inte för dyrt)
Här är en av de största anledningarna varför jag vill åka till ett barnhem, jag älskar barn! Alla bilder har jag tagit, om inget annat anges.